Какво e храната за пчели?

Какво представлява храната за пчели?

Храната за пчели представлява е твърда/пастообразна/ и течна/инвертиран сироп/. Твърдата храна представлява смес от захар и вода, най-често наподобяваща паста, но често се среща и в напълно твърдо състояние, което зависи от марката на храната и производителя. Във високия клас храни, като този на Коник Арома ЕООД освен захар и вода в храната се съдържат също така и билки, соев протеин, етерични масла, минерали, витамини и инвертиран захарен сироп.

Течната храна за пчели е инвертирания захарен сироп, който е смес от захар и вода и е инвертиран по ензимен път или с киселини и различни видове инвертази.

Нашият опит и направените биологични проучвания показват, че пчелите предпочитат и по-лесно усвояват храната за пчели, в която има добавен инвертиран захарен сироп и е с по-мека текстура. Отделно всички добавки в храната, като минерали, витамини и билки оказват благоприятно въздействие върху развитието на пчелните семейства, защото са прецизно подбрани, като е взето предвид природата на пчелата. Всичко това е предвидено и добавено в нашите храни за да помогнем на пчелите да оцелеят възможно най-дълго, както и да са възможно най-работоспособни, което от своя страна оказва благоприятно въздействие при медосбора.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Не можете да прочетете? Сменете текста. captcha txt

Start typing and press Enter to search