Есенно зимно подхранване на пчелите

Как да подберем есенно-зимната подхранка?

За да сме сигурни, че сме подготвили кошерите за зимата трябва да сме сигурни, че сме им осигурили достатъчно хранителни запаси! Освен меда, който сме им оставили трябва да се подсигурим и с алтернативна храна, която сами сме си приготвили или закупили, и която най-често поставяме върху рамките на кошера.

Най-добре е храната, с която ще подхранваме в ранния период/ късно есенния/ да бъде по-бедна на белтък, с мека конситенция и да съдържа инвертиран захарен сироп. По този начин си гарантираме лесен и сигурен прием от пчелите и избягваме опасноста храната да се втърди или изсъхне и пчелите да откажат да я приемат.

Много е важно кошера през зимата да е допълнително подсигурен с пастообразна храна, защото в студените периоди пчелите не винаги стигат до меда и по този начин ги обричаме на глад и за съжаление на сигурна смърт. Това е причината на пролет да намираме  кошерите си загинали или празни.

Затова скъпи колеги пчелари винаги, ама винаги подбирайте най-добрата храна за вашите пчели и те ще ви се отблагодарят. Храната при пчелите е като храната при хората, колкото по качествена е, толкова по-добри резултати постигаме.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Не можете да прочетете? Сменете текста. captcha txt

Start typing and press Enter to search